Ultimele Știri

Combinatul Oltchim, scos la vânzare pe bucăți: ”Compania și-a anunțat intenția de vânzare prin pachete de active”

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea și-a anunțat intenția de a fi scos vânzare prin nouă pachete de active. Ministrul Economiei, Costin Borc, speră  la găsirea unui investitor care să ofere ”un viitor sustenabil” companiei.

Costin Borc a anunțat că Oltchim se află printre prioritățile lui încă de la începutul mandatului și să speră ca acesta să primească o ofertă ”angajantă”.

”Mi-am stabilit printre priorități, încă de la începutul mandatului meu, Oltchim. (…) Compania și-a anunțat intenția de vânzare prin pachete de active și sper ca, până la finalul anului, Oltchim să aibă o ofertă angajantă. Deși este în insolvență, situația financiară a SC Oltchim SA s-a îmbunătățit, ceea ce ne dă speranță în găsirea unui investitor, deci pentru un viitor sustenabil al activităților economice ale companiei, în condiții de piață”, a declarat Borc, citat în comunicat.

Ministrul susține că menținerea activității industriale în zona Râmnicu Vâlcea și păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare.

„Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri sprijină transparența procesului de vânzare, poartă în continuare un dialog deschis cu Comisia Europeană pentru clarificarea problemelor vechi ale SC Oltchim SA, ceea ce va oferi siguranță juridică potențialului investitor”, mai spun reprezentanții ministerului.

Selecția cumpărătorului sau cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecție fiind estimat a se finaliza până la sfârșitul anului 2016, conform Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*