Ultimele Știri

Comandantul ISIS, ucis de o femeie irakiană capturată şi forţată să îi fie sclavă sexuală

femeie irak

O femeie de origine iarkiană a ucis  un comandant al grupării teroriste Stat Islamic, după ce a forţat-o să devină sclavă sexuală pentru luptătorii săi.

Comandantul ISIS – cunoscut sub numele său de războinic Abu Anas – ar fi fost ucis de o femeie irakiană neidentificată, pe 5 septembrie, la Mosul, conform purtătorului de cuvânt Saeed Mamouzini şi citat de Sumari TV.

Potrivit acestuia, femeia a fost capturată de către comandantul ISIS şi forţată să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi luptători de ai săi.

Gruparea teroristă Stat Islamic abuzează în mod sistematic femeile, dar şi fetele de pe teriotriul lor, capturându-le şi obligându-le să le fie sclave sexuale.

Un raport Human Rights Watch, apărut la începutul acestui an, a intervievat supravieţuitoarele Yazidi. Femeile au descris violurile, abuzurile şi torturile la care sunt supuse, răspândite tot mai mult între extremişti, ca fiind o interpretare restrictivă a Coranului. De asemenea, New York Times a relatat o serie de interviuri în care au demonstrat cum ISIS a ‘consacrat o teologie a violului’.

Modul în care sunt ‘folosite’ femeile, poate fi la fel de bine şi o parte a unui program de propagandă. Informaţiile despre aceste femei – şi tratamentele la care au fost supuse – sunt atent deliberate pentru a face un apel la ambele tabere ale luptărilor din Vest şi din Orientul Mijlociu, conform unui studiu sugerat recent de Universitatea Oxford.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*