Ultimele Știri

„Colectiv” funcţiona ilegal. Piedone a autorizat clubul în baza unor cereri expirate

piedone

Deşi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, susţine că are conştiinţa împăcată în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării clubului Colectiv şi că are „la dosar toate actele”, cererile depuse de unul dintre acţionarii localului dovedesc contrariul. Cu toate că edilul afirmă că a „îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare”,  acesta semnează hârtii al căror termen legal de valabilitate expirase.

Astfel, pe 6 noiembrie 2014, Paul Cătălin Ganea, unul dintre acţionarii „Colectiv”, a depus la Registratura Primăriei Sectorului 4, împreună cu declaraţia pe propria răspundere conform căreia localul are o suprafaţă de 425 metri pătraţi şi 80 de locuri pe scaun pentru consumatori, alte două cereri pentru eliberarea acordului şi autorizaţiei de funcţionare a clubului.

cerere colectiv1

La fel ca în orice alt document tipizat, în solicitarea pentru eliberarea acordului de funcţionare scrie că depunătorul cererii a luat la cunoştinţă că cererea va fi soluţionată în 30 de zile de la data depunerii şi că se obligă, ca după trecerea celor 30 de zile să se prezinte la Serviciul Autorizări Comerciale din cadrul primăriei Sectorului 4 pentru ridicarea actului.

Interesant e faptul că edilul Cristian Popescu Piedone a semnat această hârtie de abia pe 14 ianuarie 2015, care trebuia ridicată de Paul Ganea în decembrie 2014. Mai mult, în solicitarea acordului de funcţionare scrie negru pe alb că „neridicarea Acordului de funcţionare după trecerea a 50 de zile de la depunerea documentaţiei duce la anularea lui”. Deci cum putea Piedone să valideze la începutul anului nişte documente expirate şi totodată nule din punct de vedere legal.

Acţionarul „Colectiv” a declarat pe proprie răspundere deţinerea unui act inexistent

Tot pe  6 noiembrie 2014, acelaşi Paul Cătălin Ganea,  depune la Primăria Sectorului 4 şi cererea pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare a localului. În document acţionarul „Colectiv” declară pe proprie răspundere că deţine şi respectă acordul de funcţionare emis de primăria condusă de Piedone. Totuşi, acesta a depus concomitent ambele solicitări, cea pentru acordul de funcţionare şi cea pentru autorizaţie. Prin urmare, rămâne un mister cum a putut  declara Paul Ganea deţinerea unui act pentru care a făcut solicitare în aceeaşi zi.  Conform legii, solicitarea autorizaţiei de funcţionare a unei unităţi comerciale trebuie făcută în baza unui acord de funcţionare deja existent.

cerere colectiv2

Pe deasupra, la fel ca în solicitarea pentru acordul de funcţionare, şi în cererea autorizaţiei apar aceleaşi discrepanţe de timp care invalidează documentele semnate şi eliberate ulterior de Piedone, respectiv pe 14 ianuarie a.c. Astfel, în această a două solicitare pentru autorizarea activităţii clubului „Colectiv” scrie că Ganea urmează să se prezinte la primăria Sectorului 4 pentru a ridica documentul în termen de maxim 30 de zile.

Aşadar, poate că edilul de sector, Piedone, ar trebui să-şi reproşeze faptul că a semnat o serie de documente ilegale şi că a permis clubului „Colectiv” să funcţioneze în afara legii.

În seara de 30 octombrie  un incendiu a izbucnit în clubul „Colectiv” din strada Tăbăcarilor, nr. 7, unde aproximativ 500 de tineri participau la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”. Dintre aceştia 30 au decedat şi peste 180 au fost răniţi. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Capitală, dintre care 57 sunt încă în stare critică şi gravă.

acordpiedone

autorizatiepiedone

Citeşte şi: Piedone: N-avem vină!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*