Colaborare strânsă între bănci și ANAF, de la 1 iulie. Vor fi transmise toate mișcările din conturi

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 iulie 2016
  • Economie

Începând cu data de 1 iulie, băncile vor trimite zilnic către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), o listă cu persoanele care își deschid sau își închid un cont.

Băncile sunt nevoite, conform actului normativ, să transmită lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, precum şi datele de identificare ale persoanelor care deţin dreptul de semnătură pentru conturile deschise la acestea.

De asemenea, ANAF va primi, în fiecare zi lucrătoare, o listă a persoanelor care închiriază casete de valori, precum şi încetarea contractului de închiriere, scrie avocatnet.ro.

Mai mult decât atât, conform reglementărilor în vigoare, instituţiile de credit sunt obligate ca, la solicitarea Fiscului, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum şi informaţiile şi documentele privind operaţiunile derulate prin respectivele conturi.

Actul normativ intră în vigoare de la 1 iulie, deși ar fi trebuit să intre în vigoare în prima zi a anului.

loading...

2 thoughts on “Colaborare strânsă între bănci și ANAF, de la 1 iulie. Vor fi transmise toate mișcările din conturi

  1. anaf trebuie desfiintat .doar de rahaturi se ocupa.. dar oare spaga si mita de la anaf cine monitorizeaza zilnic?… azi-maine anaf o sa ceara taxa pe marimea buzunarelor .TAXA PE BUZUNAR.. uite v-am dat idei.. romanul este prost ca lasa sa faca magarii astia ce vor cu noi. trebuiesc stopate abuzurile astea…ANAF =jaf legal.

  2. Suntem jefuiti din toate partile .Statul roman ne fura banii din buzunare zilnic de pe munca noastra . Practic banii nostrii munciti nu sunt ai nostrii .muncim la privat si statul roman ia jumatate .. Cass platim in fiecare luna degeaba ptr ca spitalele sunt praf mizerabile paduchi pureci infectii deci nu stiu pentru ce platim sanatatea pentru ca tot la privat mergem si platim analizele medicale .deci suntem abuzati. suntem furati.. Trebuie sa plecam din tara asta bolnava altfel murim cu zile.Nu mai are rost sa ne chinuim si sa fim furati legal din cauza unui sistem bolnav care este in romania . Suntem fortati sa votam intro tarA democrata deci Abuzuri . Acum toti romanii trebuie sa-si inchida conturile altfel o patim rau de tot suntem urmariti .Cred ca cei de la anaf vor pune camere spion in seif-uri pe cardurile de salarii sa vada cat maruntis avem.Cine stie ce idei mai au pe viitor..ESTE JALNIC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *