Codul Rutier va fi schimbat printr-o Ordonanță de Urgență! Ce se întâmplă cu cei care nu își plătesc la timp taxele

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 iunie 2016
  • Social

Proprietarii de mașini care nu își plătesc taxele într-o perioadă de 60 de zile vor ajunge să dețină o mașină pe care nu mai au voie să o folosească, din cauza suspunedării de drept a înmatriculării.

Noua modificare din Codul Rutier se va efectua printr-o Ordonanță de Urgență și îi vizează în special pe care care cumpără o mașină. Poprietarii au la dispoziție maxim 60 de zile pentru a plăti taxele după ce au cumpărat o mașină, în caz contrar vor rămâne proprietari ai uneiautovehicul pe care nu îl vor mai putea folosi.

Conform modificării Codului Rutier, datele de la serviciul de înmatriculări şi de la RAR ajung la organele fiscale, care la rândul lor trimit mai departe situaţia cu fiecare nou proprietar al maşinii care nu apare că şi-ar fi plătit la timp taxele, potrivit Realitatea.net.

După articolul 15 se introduce un nou articol, art. 151 cu următorul cuprins:

”Art.151. (1) Autoritatea competentă transmite autorităților fiscale competente situația vehiculelor înscrise/transcrise în evidențele proprii, în primele 5 zile ale lunii pentru luna precedentă.

(2) În termen de 60 de zile de la data înscrierii/transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deținerea și înmatricularea vehiculelor.

(3) Autoritățile fiscale competente transmit autorității competente situația vehiculelor pentru care proprietarii nu și-au îndeplinit în termen obligațiile prevăzute la alin. (2).

(4) Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept, în cazul proprietarilor care nu și-au îndeplinit în termen obligațiile prevăzute la alin. (2), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen.

(5) Autoritățile fiscale competente comunică autorității competente îndeplinirea obligațiilor restante, în termen de 48 de ore de la îndeplinirea acestora. La primirea comunicării, autoritatea competentă revocă măsura suspendării înmatriculării.

(6) Procedura de transmitere a datelor și informațiilor prevăzute la alin. (2) și (3) se stabilește prin ordin comun al ministrului finanțelor publice, ministrului afacerilor interne și viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *