Ultimele Știri

Codul Fiscal, adoptat în unanimitate în Comisia de Buget din Camera Deputaţilor

camera deputatilor

Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților a avizat favorabil miercuri cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar și cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanțe.

Amendamentele aprobate în unanimitate prevăd reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 16% de la 1 ianuarie 2017.

Eliminarea taxei pe construcţiile speiale şi supraaccizei la carburanţi se amână tot pentru 1 ianuarie 2017.

Ce rămâne în vigoare este eliminarea taxei pe construcţiile speciale pentru investiţiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

Deputaţii din comisie au adoptat amendamentul cu 19 voturi pentru şi 2 împotrivă.

Impozitul pe clădiri şi terenuri neîngrijite ar putea creşte cu până la 500%. Fiecare consiliu local va decide în ce condiţii va aplica majorarea. Prevederea apare în proiectul Codului Fiscal şi se va aplica de anul viitor, dacă joi plenul Parlamentului va vota legea în această formă. Codul va fi trimis apoi la şeful statului spre promulgare. Executivul ia în calcul devansarea cu câteva luni a unor măsuri anunţate pentru ianuarie 2017. Printre acestea, eliminarea taxei pe construcţii speciale sau reducerea impozitului pe dividende.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*