Ultimele Știri

Cod roșu de inundații pentru mai multe județe

Viiturile au lovit în acestă dimineață trei județe din țară. Mai multe persoane au fost evacuate după ce locuințele lor au fost inundate. Mai mult, în județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș culturile agricole au fost distruse.

Meteorologii au emis un cod roșu valabil până astăzi la ora 14.00. Hidrologii au emis o avertizare cod roşu pentru trei bazine hidrografice din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş, unde de miercuri, de la ora 7.05, până miercuri, la ora 14.00, se pot produce inundaţii locale cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie ce pot determina inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Maja din judeţele Satu Mare şi Sălaj, Sălaj din judeţele Sălaj şi Maramureş şi Bârsău din judeţul Maramureş.

Avertizarea cod roşu de inundaţii a intrat în vigoare miercuri, la ora 7.05, şi este valabilă până miercuri, la ora 14.00.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*