Ultimele Știri

Cod portocaliu de ploi în 14 judeţe din estul ţării, cod galben în Bucureşti şi în alte 20 de judeţe – FOTO

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emisatât o atenționare de cod portocaliu de ploi, valabil pentru 14 județe din estul țării, cât și un cod galben, valabil pentru Capitală și alte 20 de județe.

Se vor cumula mari cantități de apă, acestea depășind 50-60 l/mp și chiar 80-90 l/mp, pe arii restrânse.

„În judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa şi Tulcea, precum şi în zona de munte aferentă judeţului Dâmboviţa se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50-60 l/mp şi pe arii restrânse 80-90 l/mp”, se arată în informarea transmisă de specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

O altă avertizare, de data aceasta cod galben de ploi, vizează 20 de judeţe din centrul ţării.

„În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea”, se mai arată în informarea ANM.

temp_judete_pp8f35stp7j9cpnvl9c4m4sd62alqlkc_47

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*