Ultimele Știri

Cod portocaliu de caniculă: temperaturi de 40 de grade în mai multe județe

Mai multe județe din sudul țării intră astăzi sub cod portocaliu de caniculă. În zilele ce urmează, temperaturile vor atinge valoarea de 40 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că începând cu ziua de miercuri, intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă, fiind așteptate temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Principalele județe care se află sub această avertizare sunt: județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, precum și în capitală. Avertizările sunt valabile în special pentru ziua de joi, miercuri înregistrându-se valori de aproximativ 38 de grade.

Tot în aceste zile, va intra în vigoare un cod galben de caniculă pentru alte 17 județe din sud, sud-est și nord-est. Prin urmare, miercuri, 29 iulie, și joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice și estice.

În unele zone ale țării, precum sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei și în partea continentală a Dobrogei, se vor înregistra temperaturi maxime de 35 și 37 de grade, gradul de umezeală fiind de peste 80 de unități, potrivit ANM.

În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

temp_judete_f37i6n6o99a500mek1qnapkja1g3dttr_72

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*