Ultimele Știri

Cod galben de ploi şi vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, vânt şi ninsori, valabilă începând de astăzi. 

Astăzi și mâine se vor semnala ploi însemnate catitativ, intensificări de lungă durată a vântului dar și ninsori, în special la munte.

Precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice şi nord-vestice, cantităţile de apă vor fi în jur de 15 l/mp şi izolat, în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici peste 35-40 l/mp. Vor fi ploi, iar în zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în toată ţara, cu viteze mai mari în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde la rafală se vor depăşi 70 km/h. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de km/h, temporar viscolind zăpada.

În regiunile vestice, pe litoral, precum şi în zonele de munte vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri 30 ianuarie.

În weekend vom avea parte de vreme frumoasă, se va menţine mai caldă în regiunile vestice şi în zonele de deal şi de munte, unde cerul va fi variabil. În sudul şi în estul ţării, dar pe arii restrânse şi în centru se va semnala ceaţă ce izolat vor persista şi va fi asociată cu burniţă, astfel că se vor înregistra valori termice în general apropiate de mediile climatologice specifice pentru o zi de ianuarie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*