Ultimele Știri

Cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului

Meteorologii au anunțat că vremea va fi în general închisă pentru următoarea perioadă și mai rece decât în mod obișnuit. S-a emis o atenționare de cod galben de ninsori și intesificări ale vântului.

Se vor semnala precipitaţii pe arii relativ extinse, predominant sub formă de ninsoare în Transilvania şi în Moldova, zone unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Oltenia, Muntenia şi în Maramureş şi mai ales ploi în rest.

Comandamentul de vreme rea s-a reunit de urgenţă la Guvern. Directorul ANM a anunțat că nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut. Totuși vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. 

cod galben

„Nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut. După ce va expira codul galben, mâine seară, există posibilitatea ca pentru sud-vestul ţării să mai emitem atenţionări pe perioade scurte. În restul teritoriului, de miercuri se va intra într-un regim de iarnă normal”, a declarat directorul ANM, Ion Sandu.

Ministrul Afacerilor Interne ne-a asigurat că trupele de intervenție sunt pregătite pentru a face fața condițiilor de vreme și că sunt echipate corespunzător pentru a acționa rapid atunci când vor fi solicitate.

„Am mobilizat echipele de intervenţie în toate judeţele vizate de atenţionările meteo”, a asigurat ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*