Ultimele Știri

Cod Galben de inundații pe Dunăre. Circa 6000 de de pompieri sunt pregătiți de intervenție

inundatii
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit Cod galben de inundații pe sectorul românesc al Dunării (aval de SHEN Porțile de Fier) atrăgând atenția asupra depașirii cotelor de apărare.
Potrivit hidrologilor, în intervalul 7 martie, ora 00,00 – 15 martie, ora 18,00, se vor înregistra creșteri importante de debite și niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de Porțile de Fier), cu depășirea cotelor de apărare. 
În acest context, s-a instituit Cod galben în intervalul 7.03.2016, ora 00,00 – 15.03.2016, ora 18,00 pe Dunăre, sector aval de SHEN Porțile de Fier – Zimnicea, județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, sector aval Isaccea și pe brațele Dunării, județul Tulcea. 
De asemenea, s-a emis Cod galben de inundatii in intervalul 9.03.2016, ora 6,00 – 15.03.2016, ora 6,00, pe Dunăre, pe sectorul Cernavodă – Hârșova, județul Constanța. 

În urma precipitațiilor înregistrate în judeţele aflate sub incidenţa atenţionării hidrologice, intervenția echipajelor de salvatori nu a fost necesară pentru gestionarea unor evenimente deosebite sau în situaţii care să pună în pericol viaţa semenilor sau bunurile acestora, anunță într-un comunicat de presă Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În continuare, peste 6.000 de pompieri cu 1.800 mijloace tehnice sunt la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase şi monitorizează situaţia din judeţele vizate, precum şi evoluţia acesteia, prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU.

Reamintim faptul că, în scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor din judeţele vizate de atenţionări activarea, la nevoie, a grupelor operative şi asigurarea rezervei de personal pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate

De asemenea, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

Atenționările hidrologice de Cod Galben, care vizează județele Alba, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș, rămân în vigoare până astăzi, la ora 16.00, la nivel teritorial fiind dispuse măsuri pentru monitorizarea situației și adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.”, transmite IGSU.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*