Ultimele Știri

Cod galben de inundații în șase județe din țară

Hidrologii au emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile Bârlad şi Siret de pe raza a şase judeţe din zona Moldovei. Atenționare este valabilă de duminică de la ora 9:00, până luni la aceeaşi oră.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 16 octombrie, ora 9:00 – 17 octombrie, ora 9:00, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râul Bârlad şi afluenţi (din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi), precum şi pe afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu şi inferior al Siretului din judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Meteorologii au emis, duminică, o informare meteorologică de ploi și vânt în majoritatea zonelor din țară. De asemenea, în Carpații Orientali va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă, iar în cursul nopții în Carpații Meridionali vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În Subcarpații Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăși local 10 — 15 l/mp, iar în nord-vest, centru și est izolat 20 — 25 l/mp.

Informarea este valabilă de duminică începând cu ora 14:00 și până luni la ora 9:00.

”În Carpații Orientali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii și al nopții de duminică spre luni (16/17 octombrie), precipitații predominant sub formă de ninsoare vor fi și în Carpații Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăși la rafală 40…50 km/h, iar pe crestele montane 60 km/h, viscolind ninsoarea”, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*