Ultimele Știri

Cod galben de frig şi ploi valabil în aproape toată ţara

Temperaturile vor marca o scădere semnificativă în următoarele zile. În regiunile sud-vestice vremea va fi ceva mai rece decât în mod obişnuit pentru acestă perioadă a anului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 8 grade în sudul Banatului şi vestul Olteniei şi 22-23 de grade în Bărăgan şi Dobrogea. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. Meteorologii anunţă că se vor acumula cantităţi mari de apă, astfel la deal vor fi 25 l/mp şi iyolat chiar 60 l/mp. La munte sunt anunţate ninsori slabe. Cât despre vânt acesta va avea intensificări locale şi va sufla pe alocuri cu 50-60 de km pe oră. 

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de normalul termic al acestei date calendaristice. Dimineaţa 11-12 grade şi maxima zilei, în jurul valorii de 19 grade. Cerul va fi mai mult noros şi începând din a doua parte a zilei, temporar va ploua, iar vântul se va intensifica treptat.

Vineri, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind rece pentru acestă perioadă în toată ţara, dar mai ales în nord-est, unde va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2-3 grade în nordul Moldovei si in depresiunile transilvane şi 16 grade în sudul litoralului la Constanţa. Va continua să plouă pe arii extinse în partea de nord, est şi sud-est a teritoriului şi local în rest. În zona Carpaţilor Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei ploile vor continua să se transforme în lapoviţă şi ninsoare, în timp ce ninsori trecătoare vor fi şi pe crestele celorlalte masive montane. Vântul va avea intensificări locale, mai ales în sud, est şi la munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*