Ultimele Știri

CNN se retrage din Rusia

CNN va înceta să mai emită în Rusia, începand cu data de 31 decembrie 2014. În scrisoarea de intenție trimisă operatorilor de cablu proprietarul CNN, Turner Broadcasting System Europe, nu este explicit, însă motivul acestei decizii îl constituie modificarea legii presei din Rusia.

Pe 15 octombrie, Vladimir Putin a semnat legea prin care se limitează pînă la 20% participarea capitalului străin în mass-media din Rusia. Anterior, subiecţii străini puteau deţine pînă la 50%, iar această lege l-a nemulțumit pe proprieterul CNN, astfel că postul își opreste difuzarea pe teritoriul Federației Ruse.

Reacția autorității de control a sferei comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anunțat că nu are de-a face cu decizia CNN International de a se retrage de pe rețelele rusești de cablu.

„Mai bine i-ați întreba pe proprietarii CNN de ce postul nu se mai difuzează în Rusia”, a spus Vadim Ampelonsky, purtătorul de cuvânt al Roskomnadzor.

Rețelele de cablu și satelit, Akado și Vimpelcom au confirmat că au primit notificarea. „Da, am primit. Sperăm ca de anul viitor canalul să se întoarcă în Rusia”, a comunicat serviciul de presa al Vimpelcom.

CNN este difuzat de operatori de cablu și televiziune prin satelit, inclusiv Akado, Vimpelcom, NTV și alții.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*