Ultimele Știri

CNAS face un contract de mentenanţă pentru un sistem nefuncţional

cititor-card-sanatate

Ministerului Sănătăţii ar trebui să ofere argumente bine fundamentate în legătură cu intenţia CNAS de a cumpăra servicii de suport şi mentenanţă software pentru sistemul informatic al cardului electronic de asigurări de sănătate (CEAS), pe o durată de 4 ani.

Într-o întrebare adresată Ministrului Nicolae Bănicioiu, luni, 29 iunie 2015, parlamentarul ieşean Dumitru Oprea a arătat că CNAS a anunţat că doar jumătate din carduri au fost activate, iar termenul ce vizează obligativitatea utilizării lor a fost prelungit. Pe de altă parte, medicii de familie şi alţi prestatori de servicii medicale acuză faptul că sistemul nu este funcţional 100%, având, în continuare, probleme de conectare, prelucrare şi transmitere date ş.a.

Solicitarea unui astfel de contract trebui justificată, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii trebuie să precizeze condiţiile în care a fost semnat certificatul de acceptanţă provizorie pentru sistem, dacă acest lucru s-a întâmplat. Mai mult, este important de aflat dacă înainte de semnarea acelui document au fost sesizate şi remediate deficienţele constatate la punerea în funcţiune a sistemului. De aceea, senatorul Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Bănicioiu să spună cine se face vinovat de punerea în funcţiune a unui sistem ce nu îşi atinge scopul, în condiţiile în care costurile de dezvoltare au fost atât de mari.

Astfel, bugetul Sănătății și așa destul de firav va fi spoliat de o firmă din domeniul IT care va primi un contract de milioane de euro pentru ceva care nu funcționează.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*