Ultimele Știri

CNA continuă investigațiile în dosarul miliardului furat

Vlad Filat

Procurorii anticorupţie se vor adresa în judecată pentru a cere eliberarea mandatului de arest pentru fostul premier al Moldovei, Vladimir Filat.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că organul de urmărire penală continuă investigaţiile în cauza penală deschisă pe numele ex-premierului Republicii Moldova, Vladimir Filat. 

Filat a fost reţinut în după amiaza zilei de joi pentru 72 de ore în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie. Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea deputatului liberal-democrat Vladimir Filat. Solicitarea de retragere a imunităţii a venit din partea Procurorului General, Corneliu Gurin, care a declarat că Filat este implicat în fraudele bancare de la BEM.

În prezent procurorii anticorupţie se vor adresa în judecată pentru a cere eliberarea mandatului de arest pentru fostul premier Filat.

Procurorii anticorupție au descins în seara zilei de joi la sediul central al PLDM și la domiciliul liderului acestui partid, Vladimir Filat. 

Fostul premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat, este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Organul de urmărire penală solicită anchetarea lui Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Filat riscă 15 ani de puşcărie, amendă de până la 200 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*