Ultimele Știri

Clujul iese din nou în stradă

La fel cum ne-au obișnuit în ultimii ani clujenii se pregătesc pentru o nouă demonstrație de forță împotriva abuzurilor statului nomenclaturist. Mii de clujeni se pregătesc să iasă în stradă, duminică, pentru a protesta împotriva deciziei de aprobarea a Legii Securității Cibernetice de către Senat.

Această lege abuzivă va permite serviciilor secrete să îți intercepteze telefonul și să îți verifice calculatorul fără mandat de la judecător. Senatul a adoptat, vineri, proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică, coordonarea unitară a activităţilor acestui Sistem fiind făcută de MAE, MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP, ORNISS şi CSAT.

Clujenii vor ieși în stradă duminică, 21 decembrie, începând  cu ora 12:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

adrian

UN SFERT DE VEAC DEGEABA?

Sunt 25 de ani de când oamenii au murit în stradă pentru o Românie fără Securitate, fără supraveghere, intimidare şi incriminare. Dar astăzi politicienii noştri încearcă să reinstaureze controlul absolut şi să pregătească un nou stat poliţienesc. Noua lege a supravegherii cibernetice, adoptată în Parlament vineri, 19 decembrie, va permite oricărui ofiţer de informaţii să-ţi percheziţioneze, fără mandat, calculatorul, tableta sau telefonul.

Fideli principiului Toate partidele, aceeaşi mizerie, senatorii au votat în unanimitate pentru ca dreptul cetăţenilor la viaţă privată, la secretul corespondenţei, la comunicare electronică nestingherită, să fie anulat.

În aceşti ultimi ani, Internetul a reprezentat ultima baricadă a cetăţenilor şi a societăţii civile din România, a fost o sursă preţioasă de informaţie şi a creat platformele pentru mişcările de stradă. Acesta este motivul pentru care politicienii încearcă suprimarea libertăţii fundamentale şi a capacităţilor de acţiune pe care el le întemeiază. Dacă legea votată vineri este promulgată de preşedinte şi intră în vigoare, toate eforturile revoluţionarilor şi toată lupta noastră vor deveni zadarnice.

Vino duminică, 21 decembrie, ora 12 (ora învestiturii lui Klaus Iohannis ca preşedinte) şi duminică, 28 decembrie, ora 17, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a-ţi apăra drepturile fundamentale. Cel mai bun mod de a cinsti memoria revoluţionarilor din ’89 e să ne asigurăm că ţara nu ne va fi din nou confiscată”

Mesajul de mobilizare postat pe pagina de Facebook a evenimentului prezintă situația tristă și deplorabilă în care ne aflăm, la 25 de ani de la Revoluție. Eroii martiri ai neamului au murit pentru a ne oferi nouă o viață mai bună, dar nomenclatura securisto-comunistă a reușit să se perpetueze la putere și încearcă din răsputeri să ne blocheze accesul la libera informație și ne obligă, astfel, să ieșim din nou în stradă pentru a striga cuvintele magice: Libertate și Jos Comunismul!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*