Ultimele Știri

Clujenii protestează împotriva premierului Ungariei, Viktor Orban

Premierul Viktor Orban nu este primit cu brațele deschise de către unii dintre locuitorii Clujului. Un grup format din zece clujeni a protestat împotriva lui Viktor Orban, care a fost invitat să vină la Cluj pentru a asista la inugurearea unei instituții de învățământ. Protestatarii au declarat că prezența premierului ungar va ”umbri” inaugurarea liceului clujean.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă, vineri, 3 octobrie, la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcţiona o şcoală profesională. Prezența acestuia nu este dorită, însă, de către o parte dintre locuiroeii Clujului, care au acționat împotriva acestuia.

Cei zece tineri au mers pe trotuarul din faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca în momentul în care a ajuns acolo maşina premierului Ungariei, Viktor Orban, afişând două bannere, în limbile română şi maghiară, cu mesaje de cooperare multietnică. Pe cele două bannere scria: “Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică” şi “Autonomia societăţii civile”.

Protestatarii s-au declarat împotriva prezenței premierului ungar la acest eveniment, considerându-l un ”dictator” care nu va avea un impact pozitiv asupra inaugurării liceului renovat din Cluj-Napoca: ”Suntem un grup de cetăţeni nemulţumiţi şi îngrijoraţi. Inaugurarea liceului renovat din Cluj-Napoca este umbrită de prezenţa lui Viktor Orban, un personaj autocrat şi dictator. Direcţia pe care o ia Guvernul Orban este autoritară şi dictatorială şi merge spre extrema dreaptă. Vrem să tragem un semnal de alarmă aici, în Transilvania, unde trăiesc români şi maghiari, care vor cooperare interetnică, şi nu tensiuni”.

Printre tinerii protestatri se află atât români, cât și maghiari sau francezi. Protestul lor a fost împiedicat însă de jandarmi, care i-au înconjurat pe trotuar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*