Ultimele Știri

Clujenii au susţinut ideea unei Românii Unite

O campanie slab promovată, dar desfăşurată cu un mare succes. Cam astfel poate fi descrisă pe scurt acţiunea care a avut loc sâmbătă, 6 septembrie 2014, în centrul Clujului.

Ieşiţi la plimbarea de după-amiază în Piaţa Unirii din centrul oraşului, clujenii au fost atraşi de o un imens tricolor pe care un grup de oameni încercau să-l desfăşoare în faţa statuii lui Matei Corvin. În scurt timp, trecătorii au venit să dea o mână de ajutor, contribuind la înconjurarea Pieţei cu un drapel lung de 150 metri, cel mai lung tricolor care a fost vreodată desfăşurat în Cluj-Napoca.

Avem o dorinţă nemărginită/ Vrem o Românie reîntregită !”  şi „Vrem Unirea!” au fost mesajele inscripţionate pe nişte pancarte prin s-a reuşit să se transmită mai clar mesajul acestui eveniment. Acestor pancarte li s-au alăturat şi 2 steaguri ale României, care au fluturat printre oamenii care s-au oferit voluntar să susţină drapelul. Acţiunea numită „Uniţi sub tricolor” a stârnit zâmbete în rândul trecătorilor, entuziasm printre participanţii la acţiune şi chef de joacă în rândul copiilor care au profitat de moment pentru a se juca sub drapel.

Atmosfera de patriotism a fost amplificată în momentul în care membrii Platformei Unioniste Acţiunea 2012, filiala Cluj-Napoca, au început să intoneze imnul României („Deşteaptă-te, române!”) şi alte cântece patriotice, creând astfel un moment cu adevărat emoţionant. Timp de 30 de minute cât a fost desfăşurat tricolorul, în Piaţa Unirii au răsunat cântece precum „Treceţi batalioane române Carpaţii” şi alte scandări şi sloganuri pentru unire ale membrilor organizatori ai acestui eveniment.

Campania „Lunile drapelului” a fost lansată în cadrul Universităţii de Vară din judeţul Harghita în data de 12 august de către Platforma Unionistă ACŢIUNEA 2012, o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale care militează pentru unirea românilor pe de cele două maluri ale Prutului sub un singur stat. Această campanie lansată cu scopul de a promova unitatea naţională se va desfăşura în perioada 12 august-12 octombrie printr-o serie de acţiuni desfăşurate în 10 oraşe mari, printre care şi Cluj, Braşov, Argeş, Galaţi, Piteşti şi Bucureşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*