Ultimele Știri

Cluburile din Capitală: Droguri, alcool pentru minori și activitate desfășurată fără avizele legale

cluburi

Nu ne dorim să aruncăm vina asupra acelora care respectă legea, însă foarte multe cluburi din Capitală își desfășoară activitatea ilegal, neavând avizele legale de la instituțiile statului.

Clubul Colectiv era o bombă cu ceas. Patronii clubului au ales cel mai ieftin produs de antifonare, un material extrem de inflamabil. Clubul funcționa pe baza unei declarații pe propria răspundere din care reieșea că are o capacitate de 80 de locuri. Cu ajutorul acestei declarații au scăpat de avizele necesare desfășurării activității(organizator evenimente). În cazul în care Clubul Colectiv avea avizul PSI astăzi nu mai aveam parte de acestă tragedie. 

Patronii au ales să facă bani în loc să ofere siguranță clienților. Cam asta e situația localurilor de acest gen unde petrec sute de persoane, funcționează ilegal și nu respectă legea, asta e o realitate, dar corupția acoperă bine aceste lucruri. O șpagă pusă în buzunarul potrivit ascunde toate ilegalitățile. În acea clubul Colectiv se aflau între 300 și 500 de persoane. În alte seri în acel club au intrat circa 800 de persoane. Am participat la un astfel de eveniment. Un minor a decedat și alții sunt grav răniți după ce au participat la concertul fatidic. 

În cluburi gen Colectiv nu verifică nimeni câți ani au persoanele care intră în club. Patronii acestor localuri nu țin cont de vârstă ci doar de profit. Unul dintre patronii de la Colectiv deține și clubul Goblin din Centrul Vechi, de asemenea, o bombă unde se poate întâmpla oricând o tragedie. Cei care merg în Goblin știu cât de îngust este culuarul de la intrare, nu mai vorbim de scările care duc la subsol. 

În astfel de locații se vinde alcool minorilor deși legea interzice asta, o altă chestiune pe care toți evităm să o spunem deschis. Poate ar trebui să avem o lege mai drastică, altfel ne vom tot lovi de tragedii și nu înțelegem de ce. Drogurile sunt un al lucru tabu pentru opinia publică deși toată lumea are cunoștință de ele. 

În cluburile bucureștene poți găsi de la droguri ușoare gen marijuana și hașiș până la ecstasy, cocaină, speed, metamfetamină(MD) și LSD. Da, asta e realitatea deși nimeni nu vrea să o audă, însă patronii de localuri o acceptă tacit. Un client drogat stă mai mult în club, consumă mai mult, deci profit. 

Un mesaj în acest sens a postat și fotbalistul Ianis Zicu pe pagina sa de Facebook:

CONDOLEANŢE! Mă doare sufletul pentru toţi cei care suferă în aceste momente grele(suferinţă familiilor implicate este enormă şi nu poate să fie alinată de rândurile noastre pe facebook)… Dar eu cred că tot ce se întâmplă în ultimii ani în cluburile din România are legătură strânsă cu drogurile şi băuturile alcoolice….cei tineri nu se pot „distra” şi bucura de viaţă până când nu ajung inconştienţi în cluburi….abia atunci au impresia că viaţa este frumoasă…ei nu înţeleg că viaţă este perfectă în fiecare zi…atunci când te trezeşti… şi eşti sănătos….trebuie să îi mulţumeşti LUI DUMNEZEU pentru acest cadou divin(VIAŢĂ)….

De foarte mulţi ani nu am mai intrat în cluburi…auzind că sunt cluburi care bagă în maşinile de gheaţă tot felul de „substanţe”….şi atunci când îţi pui gheaţă în paharul de apă…suc sau alcool…se topeşte gheaţa şi ceea ce bei devine drog pentru toată seară ….având impresia după că este cel mai „cool” club existent….astăzi cei care deţin aceste cluburi care dau licenţele de funcţionare(guvernul conduce tot)……o să declare 3 zile de doliu naţional….şi uite aşa o tragedie mai mare acoperă tragedia poliţistului de la rutieră care a murit acum câteva săptămâni…dar cele 2 drame au în comun un singur lucru….organizarea proastă în orice instituţie românească şi faptul că noi oamenii de rând suntem doar „combustilbil” pentru elită……..şi faptul că orice licenţă se poate lua fără minimul de siguranţă existent în uniunea europeană pe care o tot invocăm….

Revenind la cei tineri care se simt…emo..hipsteri..high…etc…ar fi bine să nu uite că sunt oameni…şi să lupte pentru viaţă zi de zi….aşa cum luptă să trăiască toţi cei bolnavi de cancer… 🙁

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*