Ultimele Știri

Cişmele după modelul vienez, montate în Baia Mare

În sezonul cald, când meteorologii emit coduri de caniculă, primăriile din țară pun la dispoziția cetățenilor, corturi de unde pot să-și ia apă. Însă primarul din Baia Mare a venit cu o idee mult mai eficientă.

Pe străzile oraşului, în punctele cele mai circulate au fost montate 10 cişmele care au pe lângă clasicele ţâşnitori şi pulverizatoare cu apă care sunt acţionate de la buton şi care îi ajută pe băimăreni să se răcorească. Însă până la finalul acestei luni, numărul cişmelelor va fi dublat pentru ca băimărenii să nu fie afectaţi foarte tare de caniculă.

„Până la finalul lunii vom avea 20 de cișmele moderne amplasate în zonele intens circulate din Baia Mare, atât zonele centrale cât și în cartiere. Primele zece pot fi deja utilizate, cișmelele având două funcții: una de hidratare, cei dornici având posibilitatea de a consuma apă potabilă rece, dar și una de răcorire, cu apăsarea unui simplu buton, prin sistemul de duze se pulverizează apă foarte fin. Am gândit acum câteva luni o metodă mai specială prin care, în momente foarte fierbinți ale verii, să oferim băimărenilor o modalitate igienică de a se răcori, dar pe de altă parte o oportunitate pentru compania noastră de apă și canalizare să își facă într-un fel reclamă, să fie mai aproape de cetățeni. Este o idee pe care am preluat-o din Viena. Am văzut că acolo compania de apă își face în acest mod promovarea și am dorit foarte mult ca acest lucru să fie implementat și în Baia Mare”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Cişmelele au fost confecţionate chiar de către operatorul de apă şi canalizare din oraş şi vor fi administrate şi întreţinute în regie proprie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*