Ultimele Știri

Circulația a fost reluată între Grecia și Bulgaria

grecia

Șoferii blocați la granița greco-bulgară au o speranță de a porni la drum, după ce a fost deschis un punct de frontieră între celed ouă state. Amândouă parțile au căzut de acord să dea drumul șoferilor, transportatorii fiind lăsați să treacă mai departe.

Aproximativ 5.000 de camioane şi TIR-uri erau blocate duminică dimineaţă la punctele de trecere a frontierei dintre dintre Bulgaria şi Grecia, cozile întinzându-se până la 40 de kilometric distanţă de vamă.

În Grecia, miile de camioane trase pe dreapta din cauza punctelor de trecere a frontierei care sunt blocate, se întind până aproape de Serres, oraş situat la peste 40 de kilometri de graniţă.

Discuţiile dintre autorităţile elene şi cele bulgare cu privire la deblocarea vămii au eşuat, niciuna dintre părţi nedorind să renunţe.

Problemele la punctele de trecere a frontierei bulgaro-elene au început atunci când fermierii greci, supăraţi pe oficialii de la Atena, au început să blocheze drumurile din nordul ţării, ca formă de protest. Atunci, transportatorii bulgari au acuzat că acţiune le-a dat peste cap programul şi în replică, au blocat toate punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*