Ultimele Știri

Circa 630.000 de persoane au intrat ilegal în Europa de la începutul anului

Circa 630.000 de persoane au intrat ilegal în Europa de la începutul anului, conform lui Fabrice Leggeri, director executiv al Agenției europene de supraveghere a frontierelor Frontex, într-un interviu acordat grupului de presă francez Ebra.

În urma unor calcule realizate până la finalul lunii septembrie, 630.000 de persoane au trecut ilegal țara.

”Am înregistrat aproximativ 630.000 de treceri ilegale de frontiere până la sfârșitul lunii septembrie”, a indicat Leggeri, vorbind despre ”criza migratorie fără precedent în Europa după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial”, în acest interviu apărut luni în cotidienele Dernieres nouvelles d’Alsace și Alsace din estul Franței.

Odată cu apropierea sesiunii Consiliului Europei din 15-16 octombrie, el pledează astfel pentru cooperare europeană, pentru că ”statele membre trebuie să înțeleagă că, în loc să desfășoare sute de polițiști la frontierele lor naționale, ar fi mai util să-i trimită la frontiera exterioară. Adevărata frontieră a Franței este la Ventimiglia, dar și în Lampedusa, la Lesbos, la Melilla”, conform Agerpres.

”Dacă fiecare stat gestionează criza în colțul său, fără să se coordoneze cu vecinii, fluxurile de migranți nu vor înceta să treacă dintr-o țară în alta, în detrimentul tuturor”, a avertizat șeful Frontex.

În ceea ce privește înființarea unui corp european de grăniceri, așa cum invocase președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, șeful Frontex avertizează că un astfel de corp ‘nu poate fi constituit pe termen mediu și obiectivul este de a fi eficient rapid’.

”Trebuie să se meargă spre o gestionare mai integrată a frontierelor, o rețea europeană de supraveghere după modelul Frontex. Și să se ia în calcul o capacitate de acțiune autonomă în unele cazuri: de exemplu, ca Frontex să poată interveni într-o criză, fără să aștepte ca statul vizat să i-o ceară”, a spus el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*