Cioloș: Ultimul român dispărut a fost identificat

Ultimul român care rămăsese dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat, anunță premierul Dacian Cioloș.

„Din informațiile pe care le am de astăzi, și acea persoană, care fusese dată dispărută, a fost identificată. Deci, nu mai avem practic persoane dispărute, avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate”, a afirmat Cioloș, după ce a participat la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

Prim-ministrul s-a aflat marți în Italia, unde le-a vizitat pe româncele aflate în spital, precizând că o persoană a fost externată marți dimineață.

„Am văzut și durere, dar am văzut și optimism și m-am bucurat pentru asta. Am fost la spital în prima parte a vizitei. M-am întâlnit cu doamnele care erau internate acolo. Înțeleg că deja o persoană a fost externată astăzi de dimineață (…) Din doamnele pe care le-am vizitat două sunt în stare bună, una cred că va fi chiar externată zilele următoare. Și e o doamnă care e încă imobilizată la pat, a avut fracturi, dar medicii de acolo mi-au spus că toți sunt recuperabili. Sigur, va fi mai greu probabil din punct de vedere psihic să spun așa ca să treacă peste momentul acesta”, a spus Cioloș.

Conform premierului, un psiholog din România a mers în Italia pentru a le oferi sprijin persoanelor afectate.

„Noi am venit cu un medic psiholog, care va rămâne aici, împreună cu cei de la Ambasadă. Mâine, o să vină și un asistent social care va ajuta atașatul social și pentru muncă care este aici, la Ambasadă, pentru că, dincolo de (…) măsurile de sprijin financiar pe care le-am decis în Guvern ieri, vrem să putem rezolva cât mai rapid și partea birocratică, pentru că oamenii aceștia au nevoie acum, pentru perioada asta de tranziție, de un sprijin inclusiv financiar”, a mai afirmat Cioloș.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *