Ultimele Știri

Cioloş: Sărăcia endemică este, în primul rând, rezultatul corupţiei, al modului în care folosim şi dirijăm resursele

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că sărăcia este rezultatul corupţiei şi al modului în care sunt alocate resursele publice, precizând că, atâta vreme cât nu o să fim în măsură să trecem peste un comportament care favorizează corupţia, nu se poate eradica nici sărăcia într-un mod structurat.

„Din punctul meu de vedere, sărăcia endemică este, în primul rând, rezultatul corupţiei, al modului în care folosim şi dirijăm resursele publice sau private atunci când ele sunt dirijate de autorităţi publice pentru a crea dezvoltare şi pentru a crea dezvoltare durabilă. Şi, când vorbesc de dezvoltare durabilă, nu mă gândesc neapărat la partea de mediu, ci la consistenţa măsurilor pe care le luăm”, a declarat premierul Dacian Cioloş la o dezbatere pe tema pachetului anti-sărăcie şi incluziunii sociale.

Premierul consideră că pentru eradicarea sărăciei este nevoie şi de modificarea comportamentului cetăţenilor.

„Când spunem că vrem să eradicăm sărăcia, trebuie să ne gândim, în primul rând, şi la comportamentul nostru, la faptul că, atâta vreme cât n-o să fim în măsură să trecem peste un comportament care favorizează corupţia, nu putem eradica nici sărăcia într-un mod structurat. Atâta vreme cât ne gândim doar la politici sociale care să le permită celor care trăiesc în sărăcie cronică să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta, cu ajutoare sociale acordate aproape la licitaţie în perioada campaniei electorale – cine dă mai mult -, atâta vreme cât trăim cu impresia că doar prin politici sociale de asistat, să spun, putem rezolva probleme (…) nu putem vorbi de soluţii viabile”, a arătat Cioloş.

Şeful Executivului a ţinut să sublinieze, referitor la schimbarea mentalităţilor, că ”nu e suficient să dăm o ordonanţă de urgenţă sau o lege, trebuie lucrat” şi este importantă atitudinea tuturor celor care sunt implicaţi pentru a schimba atitudinea întregii societăţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*