Cioloș: O să propun o zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia

ciolos

Premierul Dacian Cioloș a declarat că va propune în ședința de Guvern ca joi să fie zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia.

„Mâine, în ședința de Guvern, o să propun și o zi de doliu național pentru ei. (…) Foarte probabil joi o să propunem (să fie ziua de doliu național, n.r.)”, a spus Cioloș.

Dacian Cioloş a participat marţi la funeraliile de stat din Italia pentru victimele cutremurului de săptămâna trecută, alături de ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

În cursul zilei, premierul i-a vizitat, timp de peste o oră, pe românii internaţi în spital în Italia, afirmând că aceştia sunt într-o stare bună, şi a anunţat că Executivul va trimite un asistent social în Italia pentru a ajuta victimele să intre cât mai repede în posesia ajutoarelor din partea statului.

„Am stat de vizită cu doamnele, le-am explicat ce am decis să facem, ajutorul fianciar pe care să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la Bucureşti, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă, să facă toate formalităţile necesare ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm”, a spus Cioloş, la finalul vizitei, într-o declaraţie oferită Digi24.

Prim-ministrul a precizat că, deşi ajutorul dat de stat nu este „semnificativ din punct de vedere financiar”, este important ca el să ajungă cât mai repede la victime.

Şeful Executivului a spus că cele trei femei care au rămas internate, după ce una dintre victime a fost externată în cursul zilei de marţi, sunt „într-o stare bună” şi se recuperează. O altă pacientă va fi externată zilele acestea, a mai spus Cioloş.

Potrivit datelor MAE de luni seară, 11 români au murit în cutremur, 6 sunt răniţi şi aproximativ 30 de români se află în taberele de sinistraţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *