Ultimele Știri

Cioloş: Nu există susţinere politică pentru modificarea legilor electorale

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat la o emisiune tv că în momentul de faţă nu există o majoritate politică în Parlament care ar dori modificarea legilor electorale. În primul program prezentat de Dacian Cioloş a apărut şi reforma electorală, dar partidele nu au fost de acord cu acest lucru, fapt ce a dus la o revizuire a programului şi scoaterea punctului unde se prevedea modificarea legilor electorale.

„În primul rând, pentru a modifica legea electorală, cred că e important să existe o susținere politică, o majoritate politică în Parlament. Nu mi se pare legitim ca un Guvern să schimbe legi electorale prin ordonanțe de urgență. Nu cred că ar fi onest și nu cred că e democratic acest lucru, mai ales un Guvern tehnocrat să modifice legi electorale prin ordonanțe de urgență”, a declarat Dacian Cioloș, duminică, la Digi 24.

Premierul a adăugat că modificarea legilor electorale trebuie făcută cu susținerea partidelor și a unei majorități parlamentare, dar nu a constatat că ar exista o asemenea majoritate acum.

„Deci, astfel de modificări trebuie făcute în coordonare cu partidele politice și cu majorități în Parlament. Din discuțiile pe care le-am avut în Parlament, nu am constatat că ar exista o majoritate acum pentru a modifica legi electorale pentru alegerile din primăvară și din toamnă. Pe de altă parte, dacă Guvernul s-ar angaja acum la astfel de pregătiri de modificări de legi și să înceapă să negocieze cu Parlamentul fără certitudinea că va avea o majoritate, riscă să piardă cel puțin jumătate din mandat pe un astfel de proiect fără certitudinea că va reuși.

Și eu cred că acest Guvern poate să performeze pe alte elemente care sunt la fel de importante în reforma statului, cum ar fi modificarea legilor electorale. Cred că e la fel de important să avem o clasă politică în care oamenii să aibă încredere, să avem și o administrație performantă în care oamenii să aibă încredere și cred că aici putem să ne concentrăm și să obținem rezultate bune până la sfârșitul mandatului”, a explicat premierul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*