Ultimele Știri

Cioloş, lobby pentru SRI: Cartele prepay din România au fost folosite la pregătirea de atentate

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la ProTV, că Guvernul va supune dezbaterii publice un nou proiect legat de înregistrarea cumpărătorilor de cartele prepay, în condiţiile în care cartele telefonice preplătite au fost utilizate în alte ţări pentru pregătirea de atentate teroriste. Premierul face afirmaţii fără o susţinere reală. În foarte multe state se pot cumpăra cartele prepay fără documente de identitate. 

Sub umbrela terorismului se încearcă obţinerea controlului total asupra cetăţeanului şi încălcarea dreptului la viaţă privată. Să nu uităm că SRI a venit cu mai multe propuneri în privinţa cartelelor prepay, care au fost aruncate la gunoi de Curtea Constituţională. Şeful Guvernului face cu această ocazie anunţul despre noua tentativă privind aprobarea legii mult dorite de SRI.

Dacian Cioloş a afirmat că un nou proiect de lege este în curs de elaborare la Guvern privind înregistrarea datelor de identitate ale cumpărătorilor de cartele telefonice prepay. 

”Înţeleg că au fost folosite cartele prepay din România în pregătirea unor atentate teroriste în altă parte. Ministerele Justiţiei şi Afacerilor Interne vor veni cu  notă în Guvern şi prevederile vor fi supuse dezbaterii publice în perioada următoare”, a declarat Cioloş.

El a afirmat că România este una dintre puţinele ţări ale Uniunii Europene în care cumpărătorii acestor cartele nu sunt obligaţi să prezinte un act de identitate la achiziţionarea lor.

”Serviciile (secrete – n. r.)  cer instrumente care să le permită să monitorizeze atent situaţia. Eu sunt foarte atent, şi serviciile ştiu asta, la drepturile cetăţenilor, dar eu cred cp trebuie să vedem unde punem cursorul pentru ca serviciile să-şi facă treaba corect, fără să facem excese sau exagerări în ce priveşte drepturile cetăţenilor”, a mai spus primul-ministru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*