Ultimele Știri

Cioloş i-a vizitat pe românii răniţi în cutremurul din Italia: „Sunt într-o stare bună, se recuperează”

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş i-a vizitat, marţi, timp de peste o oră, pe românii internaţi în spital în Italia în urma cutremurului de săptămâna trecută, afirmând că aceştia sunt într-o stare bună, şi a anunţat că Executivul va trimite un asistent social în Italia pentru a ajuta victimele să intre cât mai repede în posesia ajutoarelor din partea statului.

„Am vrut să văd cum se simt. Am avut o discuție cu medicii de aici înainte și mi-au confirmat că toate cele trei doamne pe care le-am vizitat sunt în stare bună clinică și oricum recuperabile medical, unele pe o perioadă mai lungă, altele pe o perioadă mai scurtă. Cred că va fi o doamnă tânără care în următoarele zile chiar va fi externată”, a declarat premierul Cioloș, pentru Digi 24, la plecarea de la spitalul din Rieti.

Cioloș a mai spus că le-a explicat celor trei românce care au fost deciziile Guvernului după cutremurul din Italia.

„Am stat de vorbă un pic cu doamnele. Le-am explicat ceea ce am decis să facem, ajutorul financiar pe care o să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la București, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă să facă toate formalitățile necesare pentru ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm, fiindcă el, chiar dacă nu e foarte semnificativ din punct de vedere financiar, (…) e foarte important să ajungă cât mai repede”, a precizat Cioloș.

El a mai spus că asistența medicală a româncelor internate este acoperită. „Mi-au explicat medicii că atâta vreme cât sunt pe teritoriul italian, lucrurile sunt în regulă, asistența medicală e acoperită”, a adăugat Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, se află marți în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

În cursul serii, Cioloș și Pîslaru vor participa la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*