Cioloș: Există un interes al BMW de a se uita mult mai atent la potențialul pe care îl are România

  • Adrian Marinescu
  • 5 septembrie 2016
  • Politică
Dacian Ciolos

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni seară, în cadrul vizitei pe care o face în Germania, că a discutat cu reprezentanți ai BMW despre perspectiva ca aceștia să fie mai prezenți în România în anii viitor, precizând că există un interes din partea companiei auto pentru potențialul pe care îl are țara noastră.

„Mesajul principal pe care am vrut să-l transmit este acela că România este în continuare un mediu foarte propice pentru investiții în general și cu atât mai mult investiții provenind din Bavaria, dar fiind faptul că există deja această experiență a investițiilor unor companii bavareze și a faptului că în Bavaria trăiesc peste o sută de mii de etnici germani de origine română care constituie o punte de legătură între Bavaria și România”, a declarat premierul Dacian Cioloș, conform News.ro.

Un subiect important care a fost abordat de premierul Dacian Cioloș în întâlnirile pe care le-a avut, luni în Bavaria, a fost legat de posibilitatea unei prezențe mai active a companiei auto BMW în România.

”Am discutat și despre perspectiva ca BMW în anii următori să fie mai prezentă în România. Am prezentat oportunitățile legate de sectorul de cercetare-dezvoltare și de domeniul IT, unde România oferă deja anumite facilități. BMW lucrează mult cu cercetare-dezvoltare și cu domeniul IT în dezvoltarea modelelor care poluează mai puțin, a modelelor electrice. Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialiști în IT de la sediul companiei BMW pentru a întâlni diferite companii românești în acest domeniu, să vedem oportunitățile în viitor”, a susținut prim-ministrul.

El a mai spus că există un interes din partea companiei auto de a ”se uita mult mai atent la potențialul pe care îl are România”.

”Am discutat mai ales de modelele de autoturisme electrice și în contextul în care în România în domeniul IT, în domeniul cercetării dezvoltării lucrurile evoluează bine, ar putea să existe anumite apropieri. Dar nu aș vrea să anticipez discuțiile”, a precizat șeful Executivului.

Cioloș a mai spus că s-a întâlnit și cu reprezentanții mai multor companii care au deja investiții în țara noastră, adăugând că discutat și cu alte companii care intenționează să investească în România, atât în industria civilă, cât și în industria militară.

Totodată, prim-ministrul a menționat că a avut câteva discuții practice legat de condițiile favorabile ale mediului economic din România, de politica fiscală, de modul în care este abordat ajutorul de stat și de reformele în administrația publică.

Premierul Dacian Cioloș a mers, duminică și luni, în Germania, la Munchen, într-o vizită cu un caracter „în principal economic” și a avut întâlniri cu lideri politici bavarezi, dar și cu reprezentanți ai unor companii germane.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *