Ultimele Știri

Cioloș, despre gazoductul româno-bulgar: ”Sperăm ca până la sfârşitul toamnei să avem finalizată această lucrare”

ciolos

Premierul Dacian Cioloş a anunțat, miercuri, la Sofia, că gazoductul româno-bulgar care trece pe sub Dunăre are ca termen de finalizare cel târziu finalul toamnei.

Afirmațiile au fost făcute la finalul discuţiilor avute de Dacian Cioloș cu omologul său bulgar, Boikov Borisov, la sediul Executivului de la Sofia.

„Tocmai s-a semnat în urmă cu câteva zile contractul pentru execuţia interconectorului de gaze pe sub Dunăre şi, sperăm noi, conform contractului, ca în câteva luni de zile, oricum până la sfârşitul toamnei, să avem finalizată această lucrare, un element esenţial pentru a putea crea o reţea de distribuţie şi de transport de gaze comună în regiune”, a spus Cioloş în conferinţa de presă comună susţinută împreună cu Borisov.

Premierul bulgar a precizat la rândul său că execuţia gazoductului va fi monitorizată astfel încât să acesta să fie funcţional în timpul prestabilit.

„În ceea ce priveşte interconectorul de gaze, precum ştiţi, ani la rând au fost nişte piedici în faţa construirii acestui interconector, iar acum două zile am semnat acordul pentru construirea acestuia şi termenul este ca în două, trei luni să fie gata de a fi exploatat”, a spus Boiko Borisov, care a adăugat totodată că execuţia lucrării va fi monitorizată.

La începutul lunii aprilie, companiile Bulgartransgaz şi Transgaz au semnat un contract pentru construirea unei conducte de gaz prin Dunăre.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*