Cioloș: Demitere masivă de prefecți! Șantaj sau jocuri politice?

  • Adrian Marinescu
  • 18 februarie 2016
  • Politică
dacian ciolos

În ședința guvernului condus de Dacian Cioloș s-a luat hotărârea de a fi demiși 19 prefecți și trei subprefecți. Decizia vine în urma analizării activității prefecților, care a nemulțumit guvernul tehnocrat. 

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a acuzat PNL-ul de faptul că l-au șantajat pe Dacian Cioloș cu o moțiune de cenzură, dacă nu va face o astfel de mișcare politică înainte de alegeri. 

„Adresez trei întrebări publice pentru copreședinții PNL — PDL Alina Gorghiu și Vasile Blaga: este adevărat că, profitând de slăbiciunea și incompetența Guvernului tehnocrat, la care au contribuit și gafele monumentale ale unor miniștri, i-ați cerut, de curând și cu maximă nervozitate, prim-ministrului Cioloș schimbarea imperioasă a prefecților din 27 de județe, într-o primă etapă? Este adevărat că deja ați transmis la Cabinetul său lista secretă cu numele și prenumele ‘apoliticilor’ PNL-iști care trebuie numiți în funcția de prefect, musai și de îndată? Este adevărat că, în caz de refuz, l-ați șantajat pur și simplu pe Cioloș cu o moțiune de cenzură, care va expedia la Bruxelles, cu primul avion, întreg Guvernul?”, sunt întrebările adresate de Codrin Ștefănescu conducerii PNL.

„Pentru că este foarte important ca opinia publică să cunoască măcar o parte dintre manevrele oculte pe care cei doi copreședinți le practică, în dorința lor disperată de a recupera măcar câteva sutimi din multele procente pierdute în ultimele luni. Și asta chiar cu riscul de a da peste cap întreaga administrație publică locală”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat, în 10 februarie, că probabil până la sfârșitul lunii vor fi schimbați un „număr semnificativ” de prefecți.

A fost o trecere în revistă a activității lor (a prefecților — n.r.) și o analiză a comportamentului, atât în ceea ce privește capacitatea de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți”, a spus Suciu, după ședința Executivului.

El a explicat că Guvernul nu va putea să facă, în timpul scurt pe care îl are la dispoziție, o procedură de angajare prin concurs.

„Deci va fi o numire a prefecților noi pe baza unei selecții între înalții reprezentanți ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administrației publice și care nu sunt implicați politic în perioada care va urma. Așadar, în cel mai scurt timp, vom avea un număr semnificativ de prefecți schimbați”, a mai spus Suciu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *