Cioloș: Cred că există încă potențial pentru a dezvolta prezența Ford în România

Dacian Cioloş

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Există încă potențial de a dezvolta prezența Ford în România, a declarat luni premierul Dacian Cioloș, după întâlnirea cu Mark Fields, CEO al companiei Ford.

Prim-ministrul a adăugat că preocuparea cea mai mare a celor de la Ford vizează infrastructura.

„Am ieșit de la întâlnirea cu președintele Ford, Mark Fields, cu care am discutat nu doar despre ceea ce Ford a făcut până acum în România, dar și despre intențiile Ford de a continua investițiile în România. Sigur, preocuparea cea mai mare este cea legată de infrastructură — nu e Ford singura companie străină care leagă cumva perspectiva dezvoltării investițiilor de infrastructură — însă, fără să pot să vă spun mai multe, pot să vă spun că plec de aici cu un sentiment foarte pozitiv pentru că, dincolo de ceea ce Ford a făcut deja în România, știți că Ford a anunțat noi investiții pentru perioada imediat următoare, și cred eu că există încă potențial de a dezvolta prezența Ford în România”, a susținut Cioloș.

Pe de altă parte, premierul a anunțat că, în urma unei întâlniri cu membri ai comunității de afaceri din statul Michigan, o misiune a acestora va sosi în toamnă în România „în ideea de a găsi noi oportunități de investiții”.

Luni după amiază, premierul Dacian Cioloș și delegația oficială s-au deplasat spre Washington unde, în cursul serii, este prevăzut un dineu cu foști ambasadori americani în România — Mark Gitenstein, James Rosapepe, Nicholas Taubman, dar și cu congresmanul Mike Turner, președintele Grupului de prietenie pentru România din Camera Reprezentanților, și ambasadorul SUA, Hans Klemm.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *