Cioloş, către elevi: Educaţia e cea mai bună cale. Nu vă luaţi după cei care vă demonstrează vremelnic că se poate răzbi în viaţă şi fără școală

  • Adrian Marinescu
  • 12 septembrie 2016
  • Politică

Premierul Dacian Cioloş, prezent la Liceul Carol I din Feteşti la deschiderea anului şcolar, le-a transmis, luni, elevilor, că şcoala îi va ajuta să răzbească în viaţă şi chiar dacă acum calea educaţiei pare dificilă mai târziu le va aduce satisfacţii, îndemnând-i să nu caute neapărat ”doar note mari şi titluri goale de conţinut” şi să aibă încredere în profesori şi să dialogheze cu aceştia.

”Dragi, elevi, liceeni şi dragi tineri, am încredere în voi şi vă invit şi pe voi să aveţi încredede în voi înşivă, în calea pe care o vedeţi înaintea voastră. Pentru mulţi dintre voi, prezenţa aici ştiu că înseamnă sacrificii făcute de voi şi de familiile voastre”, le-a spus, luni, premierul Dacian Cioloş elevilor de la Liceul Carol I din Feteşti.

Prim-ministrul i-a îndemnat pe elevi să înveţe pentru că educaţia este cea mai bună cale de a reuşi în viaţă, asigurându-i că eforturile lor vor fi răsplătite.

”Dincolo de tot ceea ce auziţi, dincolo de tot ceea ce vedeţi în jurul vostru, să ştiţi că educaţia este cea mai bună cale şi totodată şi cea mai dificilă, de aceea vă invit să nu alegeţi totdeauna calea cea mai uşoară în viaţă chiar dacă această cale a educaţiei presupune sacrificii din partea voastră, dar pot să vă asigur şi din experienţă personală că, mai devreme sau mai târziu, încrederea pe care o acordaţi în voi înşivă şi în calea efortului pe care o alegeţi este răsplătită”, a afirmat premierul.

De asemenea, premierul i-a îndemnat pe elevi să nu caute neapărat ”doar note mari şi titluri goale de conţinut”.

”Şi să nu vă luaţi după cei care vă demonstrează vremelnic că se poate răzbi în viaţă şi fără studii şi fără şcoală. Mai devreme sau mai târziu, doar ceea ce aţi învăţat este ceea ce vă va da o linie dreaptă în viaţă. Vă îndemn să aveţi încredere în voi, în calea voastră, să vă ţineţi de ea, să nu căutaţi neapărat doar note bune, să căutaţi să asimilaţi ceea ce învăţaţi, să nu căutaţi titluri goale de conţinut aşa cum fac unii, pentru că sunt obţinute fără ca ceva în voi să progreseze”, a afirmat prim-ministrul.

Cioloş le-a vorbit elevilor şi despre schimbările care sunt necesare din partea sistemului de educaţie.

”Cred că şcoala românească trebuie să vină cu o schimbare de perspectivă, şcoala trebuie să vă lase spaţiul să vă exprimaţi şi să învăţaţi responsabilitatea şi, din acest motiv, anul acesta a fost adoptat Statutul elevului, care prevede drepturi şi responsabilităţi pentru elevi, în oglindă cu Statutul cadrului didactic”, a precizat Cioloş, adăugând că acesta este un demers pentru o cultură a dialogului între profesori şi elevi şi între toţi membrii comunităţii şcolare.

Prim-ministrul i-a îndemnat pe elevi să aibă încredere în profesori, să dialogheze cu aceştia, să pună întrebări şi să nu le fie teamă să greşească din când în când.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *