Ultimele Știri

Cioloș anunță modificări în structura Guvernului

dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş participă la prima ședință a noului Executiv, unde a anunțat că se vor gace noi modificări privind structura Guvernului.

Acesta a anunțat că modificările au afectat doar cinci ministere, prin ”mici modificări de nume sau reorganizări mai ales pe partea economică”.

„Astăzi vom adopta o Ordonanță privind organizarea ministerelor în urma deciziei Parlamentului și a votului Parlamentului privind instalarea acestui guvern. Sunt câteva modificări în structura unor ministere, cred că sunt doar cinci ministere care au fost afectate, mici modificări de nume sau reorganizări mai ales pe partea economică și avem, totodată, în structura Guvernului un nou minister. Partea de dialog social, în structura acestui Guvern, a trecut în coordonarea Ministerului Muncii, dar rămâne un obiectiv important și prioritar pentru Guvern dialogul social, însă am creat un nou minister al consultării civile și dialogului civic, ca expresie a obiectivului pe care și l-a stabilit ca deschidere pentru societatea civilă (…) pentru a crea un canal de comunicare directă cu societatea civilă”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul a cerut ministrul Transportului să vină cu o prezentare privind pregătirile pentru iarnă, precum și Violetei Alexandru, să vină cu o propunere privind organizarea ministerului de Dialog Social.

„Am cerut doamnei Violeta Alexandru, responsabilă pentru acest minister, să vină cu o propunere de organizare a acestui minister. Vom avea și structuri de consultare pe partea economică, unde vreau să păstrăm legătura cu mediul de afaceri, dar dincolo de aceste contacte care sunt firești între mediul economic și mediul de afaceri, aș vrea ca și restul societății să aibă canale de comunicare directă cu acest Guvern. Vă propun să trecem în revistă urgențele din punct de vedere legislativ și administrativ pentru perioada următoare. Aș vrea să avem o primă discuție privind aceste urgențe. Mi-am notat deja câteva lucruri pe care aș vrea să vi le subliniez astăzi.

O să îl rog pe ministrul de Interne și ministrul Transporturilor să ne facă o scurtă prezentare privind pregătirile de iarnă. Nu aș vrea să ne prindă pe nepregătite.

O să o rog pe doamna ministru, Aura Răducu, să organizeze o întâlnire cu toate autoritățile de management pentru că aș vrea să văd la fel cum suntem cu absorbția pentru perioada bugetară precedentă, dar mai ales pentru noua perioadă bugetară”, a mai spus Cioloș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*