Cioloș: Am cerut ministrului Sănătății urgentarea clarificării problemei în cazul dezinfectanților din spitale

ciolos

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit marți cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, care i-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale, prim-ministrul solicitându-i acestuia urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară.

„M-am întâlnit azi la sediul Guvernului cu Patriciu Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății, și am discutat despre o serie de probleme ale sistemului medical. Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale și am cerut urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară pentru ca pacienții să se îndrepte în continuare cu încredere spre spitalele care aparțin sistemului public de sănătate”, a scris premierul Dacian Cioloș, marți, pe Facebook.

Premierul a mai spus că i-a cerut ministrului Sănătății să comunice cât mai repede și sistematic etapele care au fost parcurse până în prezent în acest caz.

„Ministrul Sănătății m-a informat asupra măsurilor luate până acum și i-am cerut să comunice cât mai repede și în mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse până în prezent, dar și să continue cercetările și să se asigure că viața pacienților nu este pusă în pericol”, a arătat Dacian Cioloș.

El a precizat că Sănătatea este un domeniu vital, în care nu va accepta jumătăți de măsură.

„Încă de la începutul mandatului am fixat Sănătatea ca prioritate zero în agenda mea și a Guvernului și îi asigur pe toți cetățenii că nu voi accepta jumătăți de măsură în acest domeniu vital”, a afirmat Dacian Cioloș.

Premierul a mai spus că primele rezultate în cazul dezinfectanților vor fi comunicate miercuri de către ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a dispus marți Corpului de Control efectuarea unei anchete în ceea ce privește contractele de achiziții încheiate de Institutul Oncologic București cu firma producătoare a dezinfectanților în cauză, dar și cu alți agenți economici care pot avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor.

Potrivit MS, rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *