Ultimele Știri

Ciobanii amenință ca vin din nou la București! Ce alte schimbări în lege vor aceștia

Ciobanii dau termen parlamentarilor să modifice legea până la sfârșitul lui ianuarie, anunțând că în caz contrar vor relua protestele din București. Pe lângă modificarea Legii Vânătorii, operată de Guvern, aceștia cer și alte modificări, precum despăgubirea lor atunci când animalele sălbatice din fondul de vânătoare le atacă stânele sau le distrug recoltele, potrivit Profit.ro.

În urmă cu o săptămână, aproximativ 100 de ciobani s-au strâns în București pentru a protesta împotriva modificărilor din Legea Vânătorii, privind pășunatul pe timp de iarnă și înființarea, întreținerea sau recoltarea culturilor agricole fără asigurarea protecției faunei de interes cinegetic, precum și amenzile pentru nerespectarea numărului maxim de câini la stână care însoțesc animalele.

În urma acestui protest, Guvernul a modificat Legea vânătorii prin ordonanță de urgență, suspendând până la 25 aprilie 2016 interdicția de pășunat și limitarea numărului de câini la stână care însoțesc animalele, pentru nerespectarea căreia au fost introduse recent amenzi.

Ciobanii nu se opresc însă aici și anunță că această modificare nu a fost de ajuns, și că legea prevede în continuare că „nimeni nu are dreptul de a vâna pe terenul, proprietatea altuia fără a avea asupra sa autorizația de vânătoare”, ceea ce, în opinia lor, înseamnă că în continuare fermierilor le poate fi tulburată posesia.

Aceștia explică faptul că crescătorii de animale nu sunt despăgubiți de către asociațiile de vânători care se ocupă de fondurile de vânătoare, atunci când animalele salbatice din fondul de vânătoare de care aceștia au grijă le atacă stânele sau le distrug recoltele.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*