Ultimele Știri

Cine va fi urmașul lui Victor Ponta în fruntea PSD?

ponta dragnea oprisan

Premierul Victor Ponta și-a anunțat retragerea din fruntea Partidului Social Democrat până la finalizrea anchetei de către procurorii DNA în dosarul Șova. Cum ne-a obișnuit în ultima vreme premierul a postat pe Facebook un mesaj prin care își anunță retragerea, dar încă nu renunță și la funcția de șef al Guvernului. 

Această acțiune poate fi catalogată drept un joc de culise din cadrul Partidului Social Democrat unde aripa Dragnea, Oprișan și baronii locali conduc detașat în fața gulerelor albe de la București și Cluj (tehnocrații venetici), precum Victor Ponta urmașul lui Adrian Năstase și alții din jurul lui.

Să nu uităm că premierul este acuzat de spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în acte (17 infracțiuni), de aici vor veni problemele pentru gulerele albe. Ponta ar putea fi pus oricând sub control judiciar de DNA, ceea ce ar duce inevitabil la o demisie mult așteptată din fruntea Executivului.

În PSD are loc o răscoală a baronilor din teritoriu contra celor de la București care au decis soarta partidului în ultimii ani. Amenințările venite din partea lui Dragnea și Oprișan au fost primele semnale ale debarcării lui Ponta din fruntea partidului, însă premierul pare destul de abil și încearcă să îi oprească. Victor Ponta se retrage și anunță că se retrage până la finalizarea anchetei, deci impune un standard, astfel, Dragnea nu va putea candida nici el la șefia PSD până la o decizie finală în dosarul Referendumului.

Cât s-a ascuns prin ‘serai’ Victor Ponta a numit-o pe Rovana Plumb în fruntea partidului pentru ai ține locul, oare ea să fie asul din mânecă împotriva baronilor?

Rovana Plumb este un personaj destul de abil din cadrul Partidului Social Democrat, care a evitat să iasă în evidență deși nu este o ‘sfântă’, având o serie de afaceri impresionante, inclusiv cu statul. Un alt nume care ar putea fi scos la înaintare este cel al Ecaterinei Andronescu, însă și aceasta a fost acuzată inițial în dosarul Microsoft. Delațiunea se pare că a salvat-o pe doamna Cati și așa a fost transformată din inculpat în martor.  

Aripa Dragnea/Oprișan deține puterea în teritoriu, voturile, masele duse la vot cu atutocarele, adevărata putere din Partidul Social Democrat, însă vor fi ei în stare să scoată un personaj cheie în față pentru a stopa domnia gulerelor albe?

Asta rămâne de văzut, dar PSD-ul a pierdut mult ca imagine și încă mai are de pierdut cu Victor Ponta în fruntea Guvernului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*