Ultimele Știri

Cine urmează în dosarul gazelor ieftine? Niculae, Videanu, Vosganian, Bica, Dragnea…

Dosarul Romgaz

Dosarul Romgaz intră într-o nouă etapă, noi persoane vor fi aduse la audieri şi vor fi puse sub acuzare. Dosarul Romgaz are la bază infracţiunea de ‘subminarea economiei naţionale’. Urmărirea penală se va extinde şi asupra unor foşti şi actuali membrii ai conducerii Romgaz.

În dosarul de subminarea economiei naţionale există un prejudiciu de 300 de milioane lei. Zeci de persoane care s-au aflat în conducerea Romgaz, a Ministerului Economiei şi a Autorităţii pentru Reglementarea Energiei ar trebui să ajungă în faţa anchetatorilor. Până acum, în acest dosar se vorbea doar de infracţiunile de complot şi subminare a economiei naţionale.

În perioada 2006-2010 omul de afaceri Ioan Niculae a beneficiat de gaze naturale la un preţ redus pentru firmele sale. Acesta a fost sprijinit de foştii miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian. În acest dosar Ioan Niculae a fost sprijinit de şefa antimafia, Alina Bica, prin tergiversarea dosarului până la prescripţie.

Procurorii Anticorupţie au descoperit că Alina Bica a primit suma de 3,5 milioane euro de la omul de afaceri prin intermediul lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea i-a promis Alinei Bica chiar postul de procuror general al României pentru serviciile sale.

Bica-crop-2Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru că a intervenit pe lângă Alina Bica. Procurorul şef DIICOT, Alina Bica, a dispus emiterea unei ordonanţe prin care îi era ridicat sechestrul pus în dosarul Romgaz pentru un număr de acţiuni deţinute de Adriean Videanu.

Videanu a înstrăinat acţiunile prin intermediul unor persoane interpuse. Pentru această acţiune Alina Bica a mai primit un mandat de arestare pentru 30 zile conform procedurilor judiciare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*