Cine sunt vinovații de problema RCA: ”Au fost erori manageriale la nivelul conducerii ASF și a sectorului de asigurări”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 septembrie 2016
  • Social

Vicepreședintele ASF Mircea Ursache a declarat că entitățile de supraveghere financiară nebancară ar trebui separate după modelul european, conform profit.ro.

Desființarea instituției ASF este cerută din interiorul ei, chiar în plin scandal creat de polițele RCA,

Vicepreședintele ASF Mircea Ursache se întreabă chiar de ce supraveghetorii a 3 piețe foarte diferite au fost comasați într-o singură autoritate. „Nu am înțeles de ce noi am inventat și am înființat această entitate în 3”, a declarat șeful sectorului de piețe de capital din ASF.

Președintele Asociației Brokerilor, Dan Paul, a cerut și el același lucru, argumentând că, în cadrul ASF, solicitările făcute de reprezentanții pieței de capital sunt soluționate mult mai greu decât o făcea înainte Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), integrată în ASF. Astfel, ar fi mai bine ca ASF să se desființeze, era concluzia lui Paul.

„Dacă la nivel european există 3 entități, nu văd de ce noi am creat acest melanj și iată că efectele de contagiune se văd”, a afirmat Ursache

Vinovații de problema RCA se află chiar în interiorul ASF. „Au fost erori manageriale la nivelul conducerii ASF și a sectorului de asigurări”, a afirmat Ursache care spunea că răspunderea trebuie atarsă individual, aceasta nefiind una colectivă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *