Ultimele Știri

Cine sunt patronii cluburilor de ”fițe” vizate de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au efectuat joi 43 de percheziții la cluburi din Capitală, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club, patronii și administratorii fiind suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani, prin folosirea unor programe informatice, ce permiteau dubla contabilitate pentru diminuarea bazei de impozitare.

Din primele informații rezultă că pe raza municipiului București activează un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani prin desfășurarea de activități comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală, în care sînt evidențiate veniturile adevărate, și una fictivă, ce reflectă venituri diminuate și cheltuieli majorate, astfel încît baza de impozitare să fie diminuată). Prejudiciul provizoriu estimat este de 1,3 milioane de euro.

Chocolat

Vedeta tv Tudor Constantinescu și asociatul său Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, patronii lanțului Chocolat sunt acuzați de crearea unui grup infracțional organizat, specializat în infracțiuni de spălare de bani și evaziune fiscală. Cei doi au pus bazele afacerii în anul 2006, apoi s-au extins treptat. Lanțul Chocolat controlat de cei doi își desfășoară activitatea în sașe locații din Capitală. 

În anul 2006, aceștia au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanța.

tudor

Tudor Constantinescu

Trattoria Il Calcio

Restaurantele Trattoria Il Calcio sunt controlate de președintele Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu și de Cosmin Olăroiu, antrenor al echipei de fotbal Al Ahli. Restaurantele controlate de aceștia au fost percheziționate în cursul dimineații de procurorii DIICOT

Gino și Olăroiu

Gino și Olăroiu

Le Club, Twins Downtown, Twins Cafe

Le Club Herăstrău este administrat de Daniel Caramihai, un personaj cunoscut în afacerile din domeniul Horeca. Acesta controlează clubul împreună cu alte patru persoane, respectiv Popescu Nadia, Popescu Elena, Mergeani Nicolae și Talpău Silviu Florentin. Clubul Downtown și cafeneaua Twins Cafe are același administrator și acționariat conform listafirme.ro. Dani Caramihai se lăuda în anul 2013 că firmele pe care le controlează au o cifră de afaceri de circa 6 milioane de euro.

Daniel Caramihai

Daniel Caramihai

Frattelli

Clubul Fratelli este cunoscut ca una din cele mai exclusiviste localuri din București, fiind o afacere de succes pentru frații fraţi Liviu Popescu şi Mihai Popescu și cei doi veri Daniel Caramihai şi Nicu Mergeani. Cei patru acționari ai Fratelli sunt foști colegi de liceu și buni prieteni, se pare și în ilegalități.

Liviu Popescu şi Mihai Popescu împreună cu Andreea Esca

Liviu Popescu şi Mihai Popescu împreună cu Andreea Esca

Programul de contabilitate  utilizat de aceștia consta în existența a două registre de evidență contabilă de același tip, referitoare la aceleași bunuri și valori: unul reflectă realitatea economică și financiară a contribuabilului la care accesul este restricționat și unul falsificat, în care sînt înregistrate date și operațiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați.

Programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăților, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat și efectuarea unor operațiuni de împărțire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase și de patiserie obținute la punctul de lucru din București, str. Valea Lungă nr. 58, sector 6) care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri și nu sunt fiscalizate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*