Ultimele Știri

Cine sunt noii șefi ai ISU Bucureşti-Ilfov

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a prezentat, joi, noua conducere Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.

Atribuţiile inspectorului şef, prim-adjunctului şi adjunctului din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov vor fi preluate, pe o perioadă de 3 luni, de către General de brigadă Gheorghe Pop, locotenent colonel Claudiu Valeriu Crăciun şi locotenent colonel dr. Ioan Sorin Mureşan, conform Realitatea.net.

Gheorghe Pop deţine din anul 2001 funcţia de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita. Cu o experienţă de peste 35 de ani în această Armă, generalul Pop este absolvent al Şcolii de ofiţeri activi a Ministerului de Interne (promoţia 1983, arma „pompieri”), al Academiei de Înalte Studii Militare (1990) şi Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti (1996).

Acesta a ocupat de-a lungul timpului funcţii de execuţie şi comandă atât în plan operativ, cât şi în cel preventiv, îndeplinind, totodată, şi atribuţii de control pe timpul cât a fost încadrat la Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (IGSU).

Locotenent colonel Claudiu Valeriu Crăciun provine din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, ocupând funcţia de Comandant al Grupului de Intervenţie nr. 1 „Lt. col. (pm) Adrian Barbu”. Acesta este recomandat de experiența acumulată în domeniul operativ (comandant subunitate), absolvind mai multe cursuri privind managementul situaţiilor de urgenţă, în urma cărora a fost brevetat ca specialist în salvări de la înălţime – alpinism, se precizează în comunicatul de presă remis de IGSU.

Locotenent colonel dr. MUREŞAN Ioan Sorin ocupă funcţia de adjunct al inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj. De-a lungul carierei sale, ofiţerul a ocupat funcţii de execuţie şi comandă în cadrul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Sălaj. Locotenentul colonel Mureşan a obţinut titlul ştiinţific de „doctor în inginerie civilă” la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în anul 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*