Ultimele Știri

Cine sunt membrii Comisiei prezidențiale privind Proiectul de țară

A fost înființată Comisia prezidențială pentru elaborarea Proiectului de țară, din care fac parte 23 de persoane, respectiv zece membri independenți, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanți ai formațiunilor și partidelor parlamentare, conform Agerpres.

Cei zece membri independenți sunt: Cristian Popa — fost viceguvernator al BNR și fost vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, Dan Dungaciu — sociolog și geopolitician, președinte al Fundației Mării Negre, Gabriel Drăgan — profesor universitar la ASE și director general al Institutului European din România, Ioan-Aurel Pop — academician și rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Gheorghe Oprescu — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost președinte al Consiliului Concurenței,Lucian Croitoru — consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Vasile Pușcaș — istoric și profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și fost negociator-șef al României pentru aderarea la UE, Cristian Pârvulescu — politolog și președinte al Asociației „Pro Democrația”, Valentin Lazea — economist-șef al Băncii Naționale a României și Iulian Chifu — fost consilier prezidențial, analist de politică externă și profesor la SNSPA București.

Din partea Guvernului a fost nominalizat Vasile Iuga — senior advisor la PwC.

PSD i-a nominalizat pentru această comisie prezidențială pe deputatulViorel Ștefan și pe fostul ministru al Fondurilor Europene Marius Nica.

De la PNL în comisie fac parte Ene Dinga — fost ministru al Integrării Europene, cercetător științific la Academia Română și Adrian Ciocănea — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost ministru al Economiei.

UDMR îi trimite în comisia prezidențială pe europarlamentarulWinkler Gyula și pe deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului, iar grupul minorităților naționale — pe liderul grupului,Varujan Pambuccian, și pe deputatul Ovidiu Ganț.

ALDE este reprezentat de Cosmin Cristian — fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și de fostul parlamentar Radu Cojocaru, iar PMP de europarlamentarul Siegfried Mureșan și deLucian Alexandru Curtu — decan al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Universitatea Transilvania din Brașov.

Comisia va avea, de principiu, întâlniri lunare, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui.

„Undeva la mijlocul anului viitor ar trebui ca această comisie prezidențială să își încheie activitatea”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*