Ultimele Știri

Cine sunt Laura Ștefan și Edmond Niculușcă, cei care vor merge la consultările de la Cotroceni

Laura Ștefan și Edmond Niculușcă sunt două dintre numele vehiculate pe lista celor care vor merge să reprezinte strada la consultările de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis.

Din partea societății civile va participa Coaliția ONG-urilor formată din Expert Forum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social ( GDS) Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), și Asociația Pro Infrastructură. Acestea vor fi reprezentate de Laura Ștefan desemnată „Femeia curajoasă” a anului de către ambasada SUA și Edmond Niculușcă , președintele ARCEN.

De asemenea, a fost anunțat și numele lui Tudor Benga, co-fondator Okian.

Laura Ştefan a intrat în conştiinţa publică în urmă luărilor de poziţie extrem de ferme în apărarea instituţiilor-cheie în lupta anticorupţie în timpul atacului la statul de drept dat de USL în vara anului 2012. Un an mai târziu, Laura Ştefan a protestat public faţă de înţelegerea netransparentă dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta pentru stabilirea şefilor de parchete.

De asemenea, prin poziţiile sale publice, Laura Ştefan a avut un rol esenţial în stoparea unor iniţiative legislative care ar fi mînat lupta anticorupţie. Ea a militat în permanentă pentru transparentizarea procedurilor care vizează activitatea instituţiilor din Justiţie, potrivit HotNews.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*