Ultimele Știri

Cine poartă vina pentru absența rampelor de acces necesare persoanelor cu handicap, în multe instituții publice sau private?

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în 16 octombrie 2015 și efectuează verificări cu privire la absența, în multe instituții publice sau private, a rampelor de acces necesare persoanelor cu handicap. Sesizarea din oficiu vizează posibila nerespectare a art. 50 din Constituție referitor la protecția persoanelor cu handicap.

Potrivit unui reportaj difuzat de postul PROTV, în 13 octombrie 2015, sute de mii de persoane se confruntă cu instituții fără rampe de acces, borduri prea înalte si mijloace de transport inaccesibile. Conform sursei citate, vina o poartă Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (A.N.P.I.S.) care nu este în stare să controleze situația.

Deși, încă de la aderarea la U.E., au existat promisiuni că vor fi respectate drepturile persoanelor aflate în scaun cu rotile, există încă multe magazine, bănci și policlinici care ignoră legea, pentru că nimeni nu le sancționează, se mai afirmă în reportajul PROTV. Nici operatorii privați, dar nici instituțiile statului sau instituțiile subordonate Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice nu au fost toate dotate cu rampe de acces (ex. cazul unei agenții locale pentru ocuparea forței de muncă din sectorul 4), susțin sursele sus-menționate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*