Ultimele Știri

Cine l-a ajutat pe Mohamed Bouhlel să pregătească masacrul din Nisa. Mesajele descoperite de procurori în telefonul lui

Mohamed Bouhlel atentat nisa franta

Cinci suspecți, care au intrat în contact cu ucigașul înainte de atentatul de la Nisa, au fost puși sub acuzare de judecătorii antiteroriști și plasați în arest preventiv, au făcut cunoscut surse din cadrul Parchetului de la Paris, citate de AFP.

Chokri C., Mohamed Oualid W. și Ramzi A. au fost puși sub acuzare în principal pentru „complicitate la crime în formă organizată în relație cu o acțiune teroristă”, a precizat Parchetul.

Ramzi A. a fost de asemenea pus sub acuzare pentru „infracțiuni la legislația privind armele în legătură cu o acțiune teroristă”, împreună cu un cuplu de albanezi, Artan H. și Enkeledja Z. Ultimii trei suspecți sunt bănuiți că participat la procurarea unui pistol cu care ucigașul, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a deschis focul asupra polițiștilor înainte de a fi împușcat.

Procurorul francez François Molins a anunțat că în telefonul atacatorului au fost descoperite mai multe mesaje trimise către cei arestați, dintre care unul imediat după atacul de la Charlie Hebdo, din ianuarie 2015.

„Nu sunt Charlie. Mă bucur că au venit câțiva dintre soldații lui Allah să termine treaba”, a scris el.

Bărbatul și-ar fi pregătit atacul timp de cinci luni, a mai dezvăluit procurorul francez.

În cadrul unei declarații de presă, François Molins a precizat că există “progrese notabile” în ancheta derulată de “peste 400 de anchetatori”. Investigațiile “au permis nu numai să confirmăm încă o dată caracterul premeditat al actului criminal comis de către Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ci și să stabilim că acesta a putut beneficia de susținere și complicități în pregătirea și comiterea actului său criminal”, a declarat Mollins.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*