Ultimele Știri

Cine este prinţul iordanian care vrea să-l înlocuiască pe Sepp Blatter la preşedinţia FIFA

Ali bin al-Hussein

Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein este principalul contracandidat al veteranului Sepp Blatter în alegerile pentru conducerea FIFA. Cel mai tânăr vicepreşedinte al FIFA a promis că va reforma forul suprem fotbalistic, care a fost măcinat de fapte de corupţie.

Prinţul Ali are 39 de ani şi este fratele mai mic şi vitreg al regelui Abdallah II al Iordaniei.  Născut şi crescut în Amman, Iordania, acesta a fost educat în Regatul Unit și Statele Unite, și vorbeşte fluent araba, engleza și cercheza.

Pe lângă studiile de management şi economie, acesta are şi gradul de general în armata iordaniană. De asemenea, Ali este un fost ofițer al forțele speciale iordaniene, unde era specialist în paraşutism. Conform tradiției Hașemit, el este al 43-lea descendent direct al profetului Mohamed.

În cadrul forului internaţional el a ajuns vicepreşedinte în 2011, după ce a fost vipreşedinte al federaţiei de fotbal din ţara sa timp de 15 ani şi membru în Comitetul Executiv al Confederaţiei Asiatice.

Ca vicepreşedinte al FIFA, el a condus campania pentru a ridica interdicția de a purta vălul islamic în fotbalul feminin și a contribuit la publicarea unui raport intern legate de neregulile care au fost identificate în acordarea găzduirii Campionatelor Mondiale din 2018 și 2022.

Prinţul Ali militează pentru crearea unei platforme de transparență și de dezvoltare la nivel local în forul fotbalistic mondial și a promis să crească drastic venituri anuale ale FIFA, de 2 miliarde de dolari, care revin statelor membre.

„Noi nu vrem un preşedinte executiv. Vrem să ajungem într-o zi când oamenii nici nu știu cine este preşedintele FIFA. Când se va întâmpla acest lucru, vom ști că organizația este administrată în mod corect și are prioritățile corecte”, a declarat acesta pentru The New York Times.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*