Ultimele Știri

Cine este Liviu Munteanu, omul din spatele afacerii familiei Ponta

munteanu liviu

Liviu Munteanu este anchetat de procurorii anticorupție în dosarul familiei Ponta pentru evaziune fiscală și deturnare de fonduri europene. 

Liviu Munteanu deține 60% din acțiunile companiei SC Grossmann Engineering, firmă controlată de cumnatul premierului Victor Ponta. Iulian Herțanu, cumnatul premierului, și-a transferat 60% din acțiuni pe numele lui Liviu Munteanu, când au intrat procurorii DNA pe fir.  

Liviu Munteanu a fost reținut inițial de anchetatori pentru 24 de ore, dar acesta și-a amintit anumite detalii despre afacerea coordonată de Iulian Herțanu și a decis să se spovedească în fața procurorilor, astfel a scăpat pentru moment de pușcărie.

Liviu Munteanu

Ziarul de Iași afirmă că Liviu Munteanu este cunoscut ca un apropiat al lumii interlope din zonă, dar ar avea și legături de cumetrie cu doi racheți basarabeni, cunoscuți pentru asasinatele la comandă. 

Liviu Munteanu locuieşte într-o vilă de pe şoseaua Bucium din Iași, adresă la care, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, au sediu social patru firme. 

Munteanu este acţionar la societatea SC D’Oro SRL, o societate care are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea de imobile. La acelaşi domiciliu pe care Munteanu îl are în buletin mai este înregistrată şi firma Imobia Sigma, specializată în închirieri de imobile.

Ce spune Liviu Munteanu despre afacerea lui Iulian Herțanu:

„Am ajuns administrator la această firmă datorită prieteniei pe care o am cu domnul Herţanu. Am copilărit în acelaşi cartier. Au existat unele elemente care m-au determinat să ies din această firmă. Nu-i cunosc pe parlamentarii din acest dosar.“

În dosarul instrumentat de procurorii DNA se vorbește despre o deturnare de fonduri europene în valoare de 7.797.410 lei și o evaziune fiscală  în sumă totală de 2.515.293 lei.

pisateli

Liviu Munteanu este cunoscut în Iași ca un apropiat al clanului Corduneanu și pentru legăturile cu mafia de peste Prut. Alături de fosta sa soţie, Munteanu i-a cununat pe Ion şi Cristina Druţă.

Ion Druţă este cunoscut în lumea interlopă de peste Prut ca Vanea Pisateli (pisateli # scriitor, aluzie probabil la scrisul notelor informative către KGB).

vanea pisateliIon Druţă

Soţii Druţă au locuit pentru o perioadă la Iaşi, unde au desfăşurat afaceri dubioase alături de ceilalţi doi fraţi ai lui Ion Druţă, Grigore şi Tudor, arestaţi şi ei în cazul uciderii omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian, patron al lanţului de benzinării Helios.

După ce a atras atenţia asupra lor, Druță s-a retras în Republica Moldova. Acolo este şi în prezent judecat pentru un triplu asasinat mafiot ce a avut loc la începutul anilor 2000, având deja o condamnare nedefinitivă de 20 de ani de închisoare. A fost arestat în noiembrie anul trecut după ce a vândut arme unor reporteri ai Rise Project.

RPG-The-WriterRelaţia dintre familiile Munteanu şi Druţă pare a fi foarte strânsă, potrivit surselor citate, dar şi pentru interacţiunea pe care membrii acestora o au pe Facebook. Chiar dacă nu mai este căsătorită cu Liviu Munteanu, fosta sa soţie discută des cu nevasta lui Druţă.

Ion Druţă este judecat atât în România, cât şi în Republica Moldova în dosare de omor. Druță ar fi instigat un alt moldovean, în anul 2000, să împuşte în cap trei persoane care se ocupau cu traficul de maşini furate şi care îi datorau bani.

Cel care ar fi tras propriu-zis este un alt moldovean care avea să se aciueze ulterior la Iaşi. Îl cheamă Robert Gîrleanu şi a fost arestat de autorităţile române pentru asasinatul din Moldova. Gîrleanu şi Druţă sunt implicaţi, în calitate de complici, şi în dosarul asasinatului armat din 2012, din cartierul Vitan.

Atunci, au stabilit procurorii, fraţii Mararu de la Piatra Neamţ au apelat la rakeţii basarabeni pentru a găsi un asasin care să-l ucidă pe Dumitru Mironescu, duşmanul lor din lumea interlopă din Neamţ. Asasinul plătit, Vitalie Proca, a împuşcat o persoană nevinovată după ce a confundat-o cu ţinta sa. Toţi implicaţii în acest caz se află acum în arest.

vasile rodidealVasile Rodideal

Vasile Rodideal este condamnat la 15 ani de închisoare pentru instigare la omor calificat după ce a tocmit mai mulţi basarabeni să pună o bombă sub maşina cămătarului ieşean Tiberiu Cristodorescu.

Acesta a scăpat în urma unei conjucturi fericite. Rodideal a mai fost judecat şi într-un dosar de trafic de ţigări, alături de fostul şef al Vămii Albiţa, fiind însă achitat definitiv.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*