Ultimele Știri

Cine este edilul de Tulcea, dus cu duba de mascați și reținut de DNA

CONSTANTIN HOGEA

Update: Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost reţinut, joi seară, în urma percheziţiilor făcute la sediul primăriei, la locuinţa sa şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise anul trecut, edilul fiind scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Galaţi. 

Soţia primarului Constantin Hogea, secretarul şi arhitectul şef al Primăriei Tulcea au fost puşi sub control judiciar. Edilul şi administratorul unei firme, reţinuţi pentru luare şi, respectiv, dare de mită, urmează să fie duşi la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.


Primarul orașului Tulcea, Constantin Hogea, a fost săltat astăzi de mascați împreună cu soția și dus la Direcția Națională Anticorupție Servicul Teritorial Galați, în urma unor descinderi maraton la sediul primăriei, la locuința acestuia și la sediul unor societăți comerciale. 

Procurori DNA îl suspectează pe edil de săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul anului 2014. Procurorii au ridicat de la domiciliul primarului mai multe cutii cu documente.

Din primele informaţii primarul ar fi cercetat pentru luare de mită, fiind vorba de acordarea unor contracte către unele firme din Tulcea, dar şi alte nereguli legate de concesionari. Procurorii au mai ridicat și alte persone pe care le-au adus la audieri, acestea fiind suspecte de dare de mită.  

„Nu cunosc nici un fel de acuzaţie, a fost o percheziţie conform legii, s-au ridicat nişte documente electronice şi în rest vedem ce spune instanţă”, a declarat primarul Hogea înainte de a intra în duba mascaților. 

Întrebat de jurnalişti despre presupusele fapte de corupţie, primarul Constantin Hogea a răspuns: „Sunteţi drăguţi”.

De asemenea, la sediul DNA din Galaţi a fost adusă, anterior, şi o angajată a Primăriei Tulcea. Ca orice baron care se respectă, edilul are o avere impresionantă.  Potrivit declarației de avere depuse în 2013, Hogea deţine opt terenuri în Tulcea, Maliuc şi Cerna, dobândite între anii 1993 – 2009, pe care le împarte împreună cu soţia sa.

În oraşul Tulcea Constantin Hogea deţine patru proprietăţi. În anul 1996 a achiziţionat un apartament de 80 mp în oraşul Tulcea, iar în anul 2002 a reuşit să-şi cumpere şi o casă de 140 mp. La Cerna, edilul tulcean are o casă de 120 mp, pe care o deţine din 1993. Ulterior, el şi-a cumpărat un apartament şi în Bucureşti, în suprafaţă de 51 mp.

Doi ani mai trziu averea sa s-a mărit prin achiziţionarea a încă unui apartament în oraşul Tulcea, în suprafaţă de 85 mp. Din 2011, el a reuşit să cumpere şi un spaţiu comercial de 52 mp în Tulcea. Toate aceste proprietăţi le deţine împreună cu soţia sa. Surprinzător, primarul oraşului Tulcea nu are niciun autoturism.  Primarul are datorii de 90.000 de euro şi 24.000 de lei la BRD Tulcea şi la alte două persoane fizice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*